Gebruik een koekepan met dikke bodem. Verwarm de boter goed tot het schuim wegtrekt. Zorg vóór het bakproces dat u eventuele champignons en/of uiringen al heeft kleingesneden, zodat u deze na het bakken in de nog hete boter kunt aanzetten.
- Bak de biefstuk op hoog vuur en prik er niet in met een scherp voorwerp tijdens het keren/bakken .
- Tijdens het bakken zuigt de biefstuk zich vast aan de bodem van de pan, deze laat vanzelf los als deze mooi bruin is.
- Keer hem dan om en bak de andere zijde.
- Strooi na het bakken peper en zout op de biefstuk.
Bij het bakken van meerdere biefstukken.
Verwarm de oven voor op 50°c, verwarm alvast de borden door deze in de oven te zetten, bak de biefstukken zoals boven omschreven, wikkel ze daarna in aluminiumfolie en leg ze in de oven.
Zo heeft u alle tijd om meerdere biefstukken te bakken terwijl de anderen niet afkoelen.